HTML

Híres autómárkák

A Nagykönyvkiadó blogja autórajongóknak. Régi autók, különleges autók, csodás autók. Részletek könyveinkből, hírek a régi autók világából, kvíz és miegymás.

Friss topikok

Linkblog

Millió dolláros Ferrarik és egyéb csodaságok

2009.01.13. 10:36 :: nagykonyvkiado

Autóipari válság ide, Detroiti Autókiállítás oda - a klasszikus járművek hívei e héten az arizonai Scottsdale városába zarándokolnak, ahol négy különböző árverésen különféle izgalmas oldtimerek kelletik magukat.

A nyitóképen látható 1960-ban gyártott Ferrari 250 SWB Competizione-t a különleges járművekre szakosodott Gooding&Co értékesíti 17-én, szombaton. Az árverésen többek között egy Pebble Beach-győztes Daimler Double Six Sport Saloon és egy visszahúzódó milliomos, Ron Van Kengten teljes kollekciója is kalapács alá kerül.


Van Kengten gyűjteményéből egy 1960-as Ferrari 250 California

Goodingékat egyetlen nappal előzi meg a RM Auctions, ahol egyebek mellett egy, a korábbi blogbejegyzésben említett Bugatti 57 SC-hez hasonló, de azzal ellentétben tökéletesre restaurált példány sütkérezik majd a reflektorfényben.



E két csillogó, többmilliós járműcsodákat felvonultató rendezvény mellett a Barrett-Jackson cég is megrendezi, többnapos árverését. Mivel több, mint ezer (!) gépjárművet értékesítenek, ezért mai naptól fogva egészen hétvégéig minden nap tartanak egy-egy aukciót.
Nem a Barret-Jackson lesz az egyetlen aukciós ház, amely napokon át fenntartja az érdeklődést: a Russo-Steele is hasonló formátummal készül. Zárásként két autó tőlük:


Nicolas Cage 1970-ben gyártott Plymouth Hemi Cudája


Cord 812

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://automarkak.blog.hu/api/trackback/id/tr93874306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása